Hvad er rosacea?

Oprettet d. under Yonkablog

Hvad er rosacea?

 

Hvis dine kinder, næse eller hage konsekvent ser lidt mere røde ud end normalt, har du muligvis rosacea, en kronisk hudsygdom. Rosacea forekommer typisk på kvinder med lys hud omkring 30 år, som rødme i ansigtet og undertiden i nakken, på bryst og i hovedbund - en rødmen, der kan være konsistent eller i opblussen. Små knopper, bumser og synlige blodkar kan også forekomme. På grund af dets udseende kan folk forveksle det med acne, eksem eller en allergisk reaktion, så en korrekt diagnose er vigtig. Søg en hudlæge, hvis du oplever nogle af disse symptomer, fordi rosacea kan forværres, hvis det ikke behandles.

 

Selvom der ikke findes nogen kur, og årsagen til rosacea er ukendt, er behandlingsmuligheder tilgængelige. Afhængig af en patients symptomer ordinerer hudlæger ofte orale antibiotika og topisk creme for at kontrollere tilstanden. For dem med mere alvorlige symptomer, fjerner laserbehandling de synlige blodkar og reducerer omfattende rødme.

 

Meget enklere behandlinger inkluderer identifikation af, hvad der udløser opblussen. 96 procent af rosacea udfordrede, der mente, at have identificeret årsagen til opblussen, kunne mildne symptomerne. Nogle af de mest almindelige udløsere er sollys, stress, varmt vejr og vand, aggressive hudplejeprodukter, krydret mad og alkohol. Hold en dagbog for at overvåge, hvordan forskellige faktorer såsom mad og daglige aktiviteter påvirker din egen hud. Undgå de ting, du bemærker, forårsager reaktioner.

 

Din hudplejerutine kan også hjælpe til at reducere tegn på rosacea. Se efter produkter til følsom hud, der indeholder botaniske ekstrakter, herunder arnica, kamille og calendula. Vi anbefaler for eksempel Creme Anti-Rougeurs som dagcreme og Peaux Sensible som natcreme. Hertil Sensitive Masque 2-3 gange om ugen.

 

 

Da irriterende stoffer varierer fra person til person, skal du teste et nyt produkt på din hals for at forhindre, at der opstår opblussen i dit ansigt. Hvis du får en reaktion, skal du undersøge ingredienserne og prøve noget andet. Når du finder et mærke, der fungerer for din hud, skal du holde fast ved det. Ved at lade medicin behandle tilstanden og sænke risikoen for opblussen ved at ændre din daglige rutine, kan du reducere tegn på rosacea.

 

Vores professionelle Yon-Ka behandlere kan vejlede dig til de helt rigtige produkter for netop din hudtype. 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar